Näin valokuitu rakennetaan

Liittymissopimuksen jälkeen käynnistyy valokuituverkon ja sinun liittymäsi rakentaminen. Elenia rakentaa valokuituverkon yhtä aikaa säävarman sähköverkon kanssa. Aikaa valokuidun rakentamiseen menee enimmillään 15 kuukautta. Tavoitteemme on rakentaa liittymät saman vuoden aikana rakentamisen alkamisesta.

Suunnittelemme yhdessä, miten valokuitu tuodaan kotiisi parasta reittiä niin, että kaivutöistä aiheutuu pihallesi mahdollisimman vähän haittaa. Tuomme valokuidun talollesi kadulta joko valmiita putkituksia pitkin tai kaivamalla kaapeliojan. Rakennustapa ei vaikuta hintaan. Kaapelin sijainti tontillasi kannattaa dokumentoida tarkasti siltä varalta, että joudut myöhemmin tekemään alueella muita kaivutöitä. Kun kaivutyöt on tehty, peitämme kaivannot ja siistimme jälkemme. Elenia vastaa kaikista kaivutöistä ja valokuituverkon ylläpidosta. Valokuitu päätetään ulkoseinälle asennettavaan ulkojatkoskoteloon. Asentaja sopii ulkojatkoskotelon sijainnista kanssasi.

Liittymän kytkemisen ajankohta varmistuu, kun kaivutyöt etenevät. Kytkentävaiheessa asennamme sisätiloihin valokuitupäätelaitteen, teemme läpiviennin talon seinään ja asennamme kytkentäkaapelin ulkojatkoskotelon ja päätelaitteen välille.

Kun kuitupäätelaite on paikoillaan, asentaja testaa, että yhteys toimii. Pian tämän jälkeen pääset tilaamaan haluamasi laajakaista- ja tv-palvelut, jotka sinulle tarjoaa Elisa. Tutustu palveluihin: elisa.fi/kuitunokia